Diverses autoritats provincials gallegues han pogut conèixer el model de gestió i planificació turística del territori i han gaudit d’alguns dels punts més emblemàtics.
Amb l’objectiu d’aconseguir el distintiu que els acrediti com a territori Geoparc Mundial UNESCO, una delegació de la Diputació de La Corunya ha visitat la Catalunya Central aquest divendres 20 d’abril per descobrir el model de planificació, gestió i promoció del turisme al territori. El president del Geoparc Mundial UNESCO de la Catalunya Central, Josep Canals, expressa que “haver pogut explicar com s’ha treballat per aconseguir el distintiu UNESCO a representants d’organismes públics que es plantegen aquest tipus de reconeixement mundial ens satisfà enormement, i ens dóna encara més arguments per continuar esmerçant esforços en aquesta línia de treball per a la promoció del territori”.
La trobada, que s’ha desenvolupat en un clima de màxima col·laboració i entesa, ha comptat amb l’assistència de tres autoritats de la Diputació de La Corunya: Xosé Regueira, diputat de l’Àrea de Turisme, Rafael Díaz-Aguado, cap del servei de Promoció Econòmica, Turisme i Ocupació, i Maite Loureiro, cap de la secció de Turisme. La comitiva gallega ha estat rebuda al Bages per Agustí Comas, president del Consell Comarcal, i tres dirigents del Geoparc: el president Josep Canals, el gerent Benjamí Fortuny i el director científic Ferran Climent.
Després d’una profitosa reunió inicial a la seu del Consell Comarcal, els representants gallecs han visitat alguns dels punts emblemàtics del patrimoni geològic, natural i cultural del Bages, com ara la Seu de Manresa i el centre històric de la capital de la comarca, i han explorat també Montserrat amb una visita molt completa al Monestir i l’Espai Audiovisual. En aquest darrer trajecte, els ha acompanyat també Josep Altayó, gerent de LARSA, empresa que gestiona i comercialitza l’oferta turística de Montserrat. Prèviament, a més, l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i el regidor de Turisme de Manresa, Joan Calmet, s’han afegit a la comitiva per gaudir d’un dinar amb productes locals i de proximitat al Celler Oller del Mas, un dels establiments adherits al Geoparc.
Després de conèixer el model de gestió del territori, Regueira ha manifestat el seu agraïment per la rebuda del Consell Comarcal i el Geoparc Mundial UNESCO de la Catalunya Central i ha assegurat que “el model turístic de Catalunya és un exemple, per això volíem visitar aquest territori per conèixer el recorregut que es va fer per aconseguir el distintiu UNESCO. Les conclusions de la jornada són molt positives, hem après molt amb tota la informació que ens han facilitat des del Consell i el Comitè Científic del Geoparc”. I ha afegit que “després d’aquesta trobada tan interessant i il·lustrativa, desitgem que membres del Geoparc i el Consell puguin visitar aviat el nostre territori perquè ens puguin assessorar entorn de les nostres fortaleses”.