L’Escola Puigsoler de Sant Vicenç de Castellet acull el proper dissabte 5 de maig tallers i activitats que afavoreixen la reflexió, la participació i el debat entre totes les dones assistents. Per formalitzar les inscripcions, consulteu aquest enllaç.

Per onzè any consecutiu, el Servei d’Informació i Atenció a la Dona (SIAD) del Consell Comarcal organitza la XI Trobada de Dones del Bages, una jornada matinal que pretén potenciar l’associacionisme entre les dones, afavorir la interacció, la coordinació i la construcció de xarxes i millorar l’entramat associatiu femení a través d’activitats i tallers. El conseller de l’Àrea d’Acció Social i Ciutadania, Albert Marañón, assegura que “l’XI edició de la Trobada demostra la seva consolidació com a espai de debat i reflexió sobre la defensa dels drets de les dones, tot generant també el treball en xarxa entre el conjunt d’associacions de dones de la comarca”.

Enguany, l’acte se celebrarà el proper dissabte 5 de maig, de 10 a 14 hores, a l’Escola Puigsoler de Sant Vicenç de Castellet. En un esdeveniment que compta amb la col·laboració de l’Institut Català de les Dones de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Sant Vicenç, la benvinguda institucional donarà el tret de sortida a la jornada i, tot seguit, tindran lloc fins a cinc tallers de manera simultània. En acabat, s’oferirà un petit refrigeri per a totes les persones assistents, que podran gaudir també d’una acció teatral d’humor i improvisació en clau de gènere, a càrrec d’ImproBarcelona.

Els tallers de la XI Trobada de Dones del Bages

Com és habitual, a la trobada hi poden participar col·lectius i associacions de dones, però també dones a títol individual. Cal formalitzar les inscripcions abans del dijous 3 de maig omplint aquest formulari, o bé enviant un correu a [email protected] o trucant al telèfon 93 693 03 63. La majoria dels tallers són gratuïts, mentre que els de manualitats tenen un preu de 5 euros per fer front al cost del material.

Les places són limitades i aquestes s’ocuparan per ordre d’inscripció. A més, durant aquests tallers dirigits a dones majors d’edat hi haurà també servei de canguratge per a infants.

Amb l’objectiu de donar eines d’apoderament a les dones, els tallers proposats són els següents:

  • Redescobrir-me, ser un cos viu

Taller de moviment que facilitarà a les participants el redescobriment de les pròpies capacitats, des de la bellesa a la profunditat del moviment, prenent valor d’una mateixa a través del moviment. Autèntic i altres tècniques corporals. Cal portar roba còmoda, llibreta i bolígraf. A càrrec de Maria Ribera de corpoprojectes.

  • Taller de manualitats: l’enquadernació japonesa

Aprendrem la tècnica bàsica del cosit japonès i marxaràs a casa amb la teva pròpia creació! A càrrec del “Taller del Bosc”. Cost del material: 5 euros.

  • Taller de bricolatge: prestatgeria amb fusta reutilitzada

Es treballarà i prepararà la fusta aplicant algun tractament, ja sigui tenyit, vernissatge o alguna tècnica de pintura com el decapat o pinzell sec per tot seguit fer el muntatge del prestatge i poder endur-te’l a casa! A càrrec del “Taller del Bosc”. Cost del material: 5 euros.

  • Taller d’autoconeixement, autoestima i autocura

L’autocura és una habilitat personal essencial i necessària per al nostre benestar físic i emocional. En aquest taller potenciem l’autoestima, la revisarem i adquirirem eines per fomentar-la i per ser capaces de posar els límits funcionals que necessitem per respectar-nos a nosaltres mateixes. A càrrec de Gemma Calmet, psicòloga i coach. 

  • Taller d’apoderament femení i salut

Taller de metodologia vivencial i participativa amb l’objectiu de facilitar l’apoderament de les dones a través del treball de les pròpies necessitats i el treball compartit. Taller basat en la naturalesa biopsicoemocional i cíclica de les dones, en la influència del patriarcat en els rols de gènere i els cicles vitals femenins i en els hàbits de salut i autocura amb perspectiva de gènere. A càrrec de Fundació Aroa.

Comparteix

image_pdfExporta a PDF