Aquest novembre començaran les obres per convertir l’aula de natura de l’estació del funicular de Sant Joan en un centre de visitants del Geoparc i el Parc Natural de la Muntanya de Montserrat
Alcaldes, regidors i tècnics de les administracions local i comarcal han participat avui en una visita pel Geoparc de la Catalunya Central, concretament per l’entorn de la muntanya de Montserrat, durant la qual han pogut conèixer de primera mà els nous projectes del Geoparc i el seu potencial per al desenvolupament social, econòmic i turístic del territori. La jornada ha servit per donar a conèixer el projecte del Geoparc als representants institucionals, com a eina que ha de contribuir al desenvolupament del territori en tots els sentits.
Els 22 assistents a la sortida han anat en cremallera fins a l’hotel Abat Cisneros, empresa col·laboradora del Geoparc, on ha tingut lloc la rebuda institucional per part del president de l’ens, Agustí Comas, i el gerent del patronat del Parc Natural de la Muntanya de Montserrat, Xavier Aparicio. Allà, el director científic del Geoparc, Ferran Climent, els ha fet una presentació dels Geoparcs Mundials Unesco i del Geoparc de la Catalunya Central, un projecte que té com a fil conductor la història i el patrimoni geològic del territori.
Seguidament, el grup ha pujat amb el funicular fins a l’estació de Sant Joan, on actualment hi ha l’aula de natura, que properament es convertirà en un centre de visitants del Geoparc i el Parc Natural. Es tracta d’un espai pel que passen més de 350.000 persones cada any i que serà objecte d’unes obres de remodelació que començaran aquest mes de novembre i és previst que estiguin enllestides per Setmana Santa de l’any vinent. La presentació d’aquest projecte, que està íntegrament finançat per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, ha anat a càrrec dels responsables de l’empresa Laura Vives i Ferran Gallego.
La visita ha acabat a la cota 1.000 de Montserrat, mirador d’excepció des del qual s’ha explicat el relat geològic del Geoparc.