El projecte liderat pel Consell Comarcal del Bages i l’Ajuntament de Manresa fomenta els hàbits saludables, tant en els consums com en les conductes sexuals i relacionals entre persones joves en l’àmbit de l’oci nocturn
Aquesta darrera setmana d’octubre l’alumnat del cicle formatiu d’Integració Social de l’IES Guillem Catà de Manresa ha començat les sessions de formació per actuar com a Àngels de Nit. El projecte, liderat per les àrees de Joventut del Consell Comarcal del Bages i de l’Ajuntament de Manresa, fomenta els hàbits saludables, tant en els consums com en les conductes sexuals i relacionals entre persones joves en l’àmbit de l’oci nocturn. Malgrat la situació de pandèmia actual, s’ha decidit mantenir la formació per sensibilitzar l’alumnat que participarà i perquè puguin actuar en espais de carrer que no estiguin vinculats necessàriament a festes populars ni als locals d’oci nocturn.
Moments de reflexió
Els Àngels de Nit actuen amb l’objectiu d’introduir instants de reflexió en les conductes que es porten a terme en espais d’oci nocturn, ja sigui pel que fa als consums d’alcohol i altres drogues, comportaments sexistes o bé situacions que es poden desenvolupar en els espais de festa.
20 hores de formació
La formació que s’imparteix a l’alumnat del cicle formatiu de l’IES Guillem Catà és de 20 hores, distribuïdes en cinc mòduls de quatre hores en què es treballen aspectes com el sexisme i la festa, els consums, l’alcohol, l’afectivitat i la sexualitat des de la perspectiva LGTBIQ+ i les estratègies d’intervenció.
Projecte reconegut
El projecte Àngels de Nit va ser reconegut l’any 2017 com a bona pràctica dins l’àmbit de joventut per l’Associació Catalana de Professionals de les Polítiques de Joventut. En paral·lel, és considerat un projecte de referència en intervenció de persones iguals en el marc de l’oci nocturn de Catalunya.