El pla per a l’Estratègia de Desenvolupament Econòmic i l’Ocupació a Manresa (2022-2026) que colideren el Consell Comarcal del Bages i l’Ajuntament de Manresa amb el suport del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) comença a programar les sessions de debat aquest pròxim mes de juny. A partir d’aquest dimecres es donarà el tret de sortida als grups de debat a diferents punts de la comarca (Santpedor, Castellbell i el Vilar, Artés, Navàs i Rajadell) que inclouran la participació d’agents econòmics, socials i polítics per analitzar la situació actual a la comarca i plantejar prioritats d’actuació. Les primeres sessions seran a Santpedor (1 de juny al convent de Sant Francesc) i Castellbell o el Vilar (8 de juny al Centre Cultural Joan Masats) i la resta es faran a Artés (7 de juny al Complex Cultural de Cal Sitges), Navàs (13 de juny al Centre Enoturistic del Pla de Bages) i Rajadell (21 de juny a la sala de poble).

 

L’objectiu del procés que s’impulsa és fixar les accions estratègiques en matèria d’ocupació, suport a l’empresa i a la indústria, desenvolupament rural, formació i recerca, entre d’altres, amb l’horitzó 2026. I ho fa a través del consens i la implicació dels 30 ajuntaments de la comarca del Bages i una àmplia representació dels agents socials i econòmics del territori.

 

Promoure una ocupació de qualitat

La vicepresidenta primera del Consell Comarcal del Bages i consellera de l’Àrea de Presidència, Vicepresidència i Projectes Estratègics, Marta Viladés Ribera, apunta que “l’objectiu és concretar un document que ens ajudi a promoure la creació d’ocupació de qualitat al Bages i potenciar-lo com un territori d’oportunitats socials i econòmiques que impulsi la recerca i el coneixement amb un teixit empresarial que s’adapti a la situació de canvi actual. Per fer-ho possible s’acordarà un full de ruta compartit amb tot un seguit d’accions”. Viladés afegeix que “ens proposem que tots els municipis se sentin implicats i per això programem les sessions de debat en diferents punts del territori”. La segona tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Manresa i regidora d’Ocupació, Empresa i Coneixement, Cristina Cruz Mas, explica que “és molt important aconseguir aquest consens del conjunt d’agents públics i privats del Bages per acordar les accions que es portaran a terme per garantir un desenvolupament equilibrat de la comarca”.

 

Continuïtat a la tardor

El primer pas serà aquesta feina de diàleg i consens que s’articularà a través dels grups de debat i que tindrà continuïtat a la tardor en què a partir de les prioritats recollides durant el mes de juny es proposaran accions per tal d’assolir els objectius fixats.

 

Pàgina web

El projecte compta amb una pàgina web pròpia en què es recull tota la informació del procés participatiu (www.estrategiabages.cat), s’actualitza amb les darreres novetats i és un espai per rebre aportacions i propostes.

 

Participació

El pla estratègic compta amb implicació dels 30 ajuntaments del territori, la participació de les organitzacions sindicals i empresarials Comissions Obreres (CCOO), Patronal Metal·lúrgica de la Catalunya Central, PIMEC Catalunya Central, Unió General de Treballadors (UGT) i Unió de Pagesos i els agents socioeconòmics del territori (Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central, la Cambra de Comerç de Manresa, el Centre de Formació Pràctica – Fundació Lacetània, la DO Pla de Bages, l’EPSEM -UPC, Eurecat Manresa i la Umanresa).

image_pdfExporta a PDF