Ferran Climent, director científic del Geoparc, va rebre el reconeixement especial a la festa celebrada a Montserrat i organitzada per Bages Impuls
Actualment elements geològics de la Catalunya Central són patrimoni de la humanitat
Ferran Climent, director científic del Geoparc Mundial UNESCO de la Catalunya Central que promou el Consell Comarcal del Bages, ha rebut el premi especial de la 3ª Nit del Turisme del Bages. Climent ha estat molt clar en explicar la projecció mundial que significa el reconeixement que té per part de la UNESCO i que situa elements geològics d’aquest territori com un patrimoni universal. La celebració que organitza Bages Impuls, ha aplegat aquesta nit passada més de 150 persones a Montserrat, entre les quals representats d’empreses i institucions que treballen en l’àmbit del turisme a la comarca.
El geòleg premiat considera que el reconeixement és fruit del treball que han portat a terme en la darrera dècada moltes persones, des de tècnics a polítics, que han cregut en aquest projecte que ha superat la primera avaluació internacional. Climent ha remarcat el paper inclusiu del Geoparc, en el qual hi tenen un paper determinant tots els agents turístics del territori.
Els parlaments a la Nit del Turisme van anar a càrrec del pare Manel Gasch, en nom de la Comunitat Benedictina de Montserrat; Joan Miquel Rodríguez, alcalde de Monistrol de Montserrat; Ignasi Sala, president de Bages Impuls i Octavi Bono, director general de Turisme de la Generalitat. Entre els assistents i, a títol particular, els exconsellers Josep Huguet i Felip Puig.
Un sopar gastronòmicament extraordinari
El nivell del sopar, representatiu de la Cuina Ignasiana, va ser extraordinari. Sota la coordinació de Jordi Llobet, estrella Michelin de L’O, els cuiners de l’Abat Cisneros de Montserrat, Món Sant Benet, Parador de Cardona i Mas de la Sala van presentar plats tan singulars com una coca invertida amb moniato, castanya, rovelló escabetxat i vi bullit del Bages; morro de bacallà confitat amb mató de Montserrat i mel de mil flors; ‘royale’ de senglar i Ral d’Avinyó amb cigronet de Mura o de postres la Montserratina amb la seva ratafia. Tot maridat amb vins de la DO Pla de Bages. Aquest sopar ha servit també com a cloenda de les 1eres Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià i de la Fira Gastronòmica del Geoparc, impulsades per l’Ajuntament de Manresa i el Consell Comarcal respectivament.