Una trentena de restauradors, xefs, productors i altres professionals del sector van assistir a la presentació d’aquest document elaborat per la Fundació Alícia amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona a través del programa Xarxa de Productes de la Terra.
Les instal·lacions de la Fundació Alícia, a Món Sant Benet, van acollir aquest dilluns 26 de febrer la presentació de la guia gastronòmica ‘Els tomàquets del Bages a la cuina’, un recull que permet posar en valor la riquesa de l’horta de la comarca a través d’un dels seus productes més representatius. Jaume Biarnés, responsable de Cuina i Patrimoni de la Fundació Alícia, va ser l’encarregat de conduir una sessió en què 27 restauradors, xefs, productors i altres professionals del sector van poder conèixer els productes del Rebost del Bages, les varietats locals de tomàquet de la comarca i les seves aplicacions culinàries.
El president del Consell Comarcal i president de Bages Turisme, Agustí Comas, destaca que “el Rebost del Bages, gràcies a la seva tasca de potenciació i promoció dels nostres productes de la terra, contribueix a fer del Bages una comarca encara més atractiva per al visitant, i per tant, suma en l’impuls de convertir el territori en una destinació turística de referència”.
Aquesta guia gastronòmica, impulsada pel Consell Comarcal del Bages com a membre de la Xarxa de Productes de la Terra, es troba ara en procés de revisió pels professionals del sector agroalimentari i de restauració que van assistir a la sessió informativa a la Fundació Alícia. Properament, el Consell Comarcal i el Rebost del Bages difondran aquesta nova publicació que busca reforçar l’aposta gastronòmica de la comarca i donar a conèixer les varietats d’un dels productes estrella de l’horta del Bages.
En aquest sentit, el conseller de l’Àrea de Turisme, Josep Canals, remarca que “des del Consell Comarcal, a través del Rebost del Bages, treballem intensament per promocionar els productes singulars de la nostra comarca, com són en aquest cas el Montserrat i l’esquena verd, dues de les varietats dels tomàquets del Bages”. I, a més, afegeix que “el Rebost del Bages permet difondre la qualitat i proximitat del nostre patrimoni alimentari, però també fa una important tasca d’acompanyament a productors amb assessoraments, formacions i tallers”.
La guia ‘Els tomàquets del Bages a la cuina’ és el resultat de la feina realitzada en els darrers mesos en el marc de la ‘Festa del Tomàquet’, una iniciativa que va néixer l’any passat a la comarca. Aquest document, doncs, ha de servir com a eina complementària per seguir promovent l’alimentació sostenible, apostant per la proximitat i oferint garanties de seguretat, qualitat i frescor. A més, la intenció del Rebost del Bages és impulsar la creació de noves guies amb altres singulars de la comarca, com els olis de varietats locals o l’albergínia blanca, entre d’altres.