Els àpats Gastrorecup s’aturen al Bages aquesta tardor. El Consell Comarcal del Bages fa difusió de la novena edició d’una iniciativa que va néixer de la mà de l’Ada Parellada, xef capdavantera al restaurant Semproniana, i que aquest 2024 impulsat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, es presenta sumant fins a 50 restaurants d’arreu de Catalunya. Com a novetat, aquest any es compta amb el suport de la Federació d’Hostaleria I Turisme de Catalunya, el Gremi de Restauració de Barcelona, la Federació d Hostaleris I Turisme de les Terres de Lleida I la Federació d’Hostaleria de Girona.
Gastrorecup és una proposta que anima els restauradors a celebrar dinars o sopars amb aliments rebutjats pel circuit comercial, a un preu econòmic, per tal de conscienciar tant a la població com al propi sector, la necessitat d’implicar-se activament en la lluita contra el malbaratament alimentari. També, per donar valor als aliments rebutjats del circuit comercial. I forma part dels actes promoguts pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació en el marc del Dia internacional de les pèrdues i el malbaratament alimentari, que es commemora el 29 de setembre.
Àpat al Bages
L’àpat al Bages tindrà lloc el pròxim 2 d’octubre a Manresa, a la sala gòtica del Convent de Santa Clara. Les inscripcions per particicipar en aquest sopar s’han de reservar a través d’aquest enllaç. El sopar està organitzat pel col·lectiu Slow Food Catalunya Central.