Els estudiants que completin la formació i assessorament en temes de drogues i sexualitat a la universitat podran fer les pràctiques actuant com a àngels de nit
El projecte Àngels de Nit que proposa la reflexió en els espais d’oci nocturn en matèria de consum d’alcohol i altres drogues, comportaments sexistes o altres situacions que es poden desenvolupar en espais de festa, creix aquest any. Per primera vegada s’adreça als alumnes de la UManresa que tindran l’oportunitat de completar el projecte de la Fundació Salut i Comunitat En plenes facultats, que forma i assessora en temes de drogues i sexualitat, actuant com a àngels de nit. La formació a la U-Manresa començarà el proper 25 de febrer i acabarà el 24 de març i tots els alumnes universitaris que hi participin tindran l’oportunitat de fer les pràctiques de la formació en una intervenció en l’entorn universitari i actuant com a àngels de nit.
Sortides al Bages
Les sortides dels Àngels de Nit es realitzen al Bages als municipis que sol·liciten la presència d’aquest grup de joves i estan vinculades a festes majors, carnestoltes, festes populars, concerts, etc. Els Àngels de Nit han editat un vídeo que difon la tasca que realitzen a la comarca des de l’any 2014 a través de les quals es fa difusió d’informació. Les sol·licituds dels municipis per comptar amb la presència dels Àngels de Nit arreu del territori s’han doblat aquest any i s’ha treballat en lala coordinació amb els Punts Liles. El grup va identificat amb unes samarretes de color blau amb el logotip del projecte. El projecte va ser reconegut l’any 2017 com a bona pràctica dins l’àmbit de la joventut per l’Associació Catalana de Professionals de Polítiques de Joventut al considerar-lo un projecte de referència en intervenció de persones iguals en el marc de l’oci nocturn de Catalunya.
Demanda creixent de formació
A conseqüència de la demanada per participar a la formació de 20 hores del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Animació Sociocultural i Turisme i Integració Social aquest any s’han desdoblat els grups. A la tardor es va fer un primer grup amb 26 joves i a partir de febrer es programarà un segon grup amb 25 alumnes més. La formació que s’imparteix als alumnes del mòdul d’integració és d’un total de 20 hores distribuïda en cinc mòduls de quatre hores en què es treballen aspectes com el sexisme i la festa, el consums de drogues, l’alcohol, l’afectivitat sexual des de la perspectiva LGTBI i estratègies d’intervenció en casos en què els àngels de nit hagin d’intervenir.