Un total de 131 nens i nenes i adolescents dels centres oberts de Sant Joan de Vilatorrada, Avinyó, Callús i Súria han accedit a un servei que garanteix una alimentació saludable i la continuïtat de les activitats de lleure
El Consell Comarcal del Bages ha servit uns 2.400 àpats a infants i joves en risc d’exclusió social aquest estiu al territori. El servei per garantir una alimentació saludable i equilibrada als infants i joves dels centres oberts de Sant Joan de Vilatorrada, Avinyó, Callús i Súria ha permès mantenir oberts aquests centres durant els mesos de juliol i agost. Més enllà de la cobertura dels àpats d’esmorzar i dinar, el Consell Comarcal també ha realitzat una aportació econòmica per cobrir les despeses en contractació de personal que ha atès una vuitantena d’infants i joves. El servei també és important des del punt de vista de socialització dels infants i adolescents que participen de les activitats de lleure educatiu durant els mesos d’estiu.
Un servei que creix
El projecte per mantenir l’activitat als centres oberts durant l’època de vacances escolars ha anat creixent durant els darrers anys. Aquest estiu s’han atès un total de 131 infants i joves de sis a setze anys, una xifra molt superior a la trentena d’usuaris i usuàries l’estiu de l’any 2014. Des de l’àrea de Benestar Social i Família del Consell Comarcal del Bages es continuarà donant suport a aquest projecte que promou la socialització, l’adquisició d’aprenentatges bàsics i el temps de lleure a infants i joves en risc d’exclusió social.