Una cinquantena de persones de cuina i coordinació de menjadors han estat treballant amb dietistes, cuiners, nutricionistes i responsables de qualitat i seguretat alimentària
Una cinquantena de persones que treballen als menjadors escolars gestionats pel Consell Comarcal del Bages han estat fent formació per donar-los eines i actualitzar coneixements en el seu treball amb els nens i nenes usuaris dels menjadors. En total, l’oferta consta de quatre sessions impartides per cuiners, dietistes, nutricionistes i responsables de qualitat i seguretat alimentària. La formació ha anat adreçada al personal de cuina i a les coordinadores dels menjadors escolars.
La formació combina la part teòrica amb el plantejament de casos pràctics i situacions diàries. Per als propers mesos hi ha previstes noves sessions, adreçades al personal de monitoratge, sobre com donar reforços positius al menjador escolar, resolució de conflictes, dinamització de jocs d’interior i d’exterior… I per al personal de cuina es preveu una formació concreta sobre l’elaboració i presentació dels àpats infantils.
En total, el Consell Comarcal del Bages gestiona 34 centres, en els quals hi ha unes 120 persones treballant: 17 a cuina i la resta, en atenció a l’alumnat.