Finalitza una nova edició del programa PIT que ha format ajuntaments, equipaments públics i empreses privades
La comarca del Bages supera la setantena de punts d’informació adherits i se situa a l’alçada d’altres comarques eminentment turístiques
Fins a 28 nous serveis i negocis del Bages esdevindran punts d’informació turística (PIT) i centres col·laboradors del Geoparc Mundial UNESCO de la Catalunya Central. Finalitza així una nova exitosa edició del programa PIT, impulsat per la Diputació de Barcelona i gestionat pel Consell Comarcal del Bages, que té com a objectiu dotar a equipaments turístics d’informació i coneixements sobre els atractius i l’oferta turística de la comarca. La implantació d’aquest projecte permet als participants donar resposta a les peticions d’informació turística de forma solvent, contrastada i acurada, conèixer altres equipaments turístics i establir sinergies.
Enguany han participat al programa 73 serveis i negocis com ajuntaments, biblioteques, hotels, albergs, empreses de turisme o comerços, fet que situa el Bages com una de les comarques amb més punts d’informació adherits, a nivells d’altres territoris on el turisme és una activitat més consolidada. El conseller de l’Àrea de Turisme del Consell Comarcal i president del Geoparc, Josep Canals, ha assegurat que «disposar de tants establiments i equipaments amb coneixements i informació rigorosa sobre els atractius de la comarca ens ha de permetre fer un pas endavant i guanyar pes en el sector del turisme familiar i de qualitat».
Formació àmplia i ben valorada
El programa de formació PIT s’ha desenvolupat en cinc sessions en les quals els participants han realitzat sortides per conèixer el territori, han desenvolupat propostes turístiques innovadores i amb valor afegit, s’han format en atenció especialitzada al client i han establert sinèrgies per crear propostes conjuntes.
La darrera de les sessions es va celebrar el passat 30 de maig, on una seixantena de participants es van desplaçar fins el Parc Cultural de la Muntanya de Sal de Cardona, per conèixer de primera mà la singularitat geològica d’aquest indret i el projecte amb els fons europeus FEDER de rehabilitació de les infraestructures de la mina de sal com a recursos turístics. Tot seguit els participants del PIT es van desplaçar a Súria per rebre informació sobre una nova proposta de geoturisme basada en la figura de Charles Lyell, considerat el pare de la geologia moderna que va fer diversos treballs en aquest municipi del Bages.
Els participants del programa PIT han valorat molt positivament el conjunt de les sessions, sobretot pel que fa a la coneixença d’altres agents del territori i els productes turístics que ofereixen. També han valorat bé les sortides de descoberta del territori i les sessions més teòriques sobre atenció al públic i disseny de productes turístics singulars. La culminació del projecte serà el lliurament de les acreditacions com a punts d’informació turística, en un acte que se celebrarà al novembre.