11 noves empreses han rebut els distintius del programa PIT (Punt d’Informació Turística) i Biosphere per aquest 2019
11 empreses de serveis turístics s’han acreditat aquest any amb els segells PIT (Punt d’Informació Turística) i Biosphere, dos programes que reconeixen el seu compromís amb la promoció turística del territori i amb el desenvolupament del turisme sostenible. Amb aquestes, ja són un centenar les empreses acreditades amb aquests programes a la comarca del Bages, després que més de 70 punts PIT i 25 establiments Biosphere hagin renovat aquest any. Els distintius són atorgats per la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona.
Els nous acreditats per aquest any 2019 dins del programa PIT són les empreses d’activitats turístiques Think&View, BCN Skydive i Les Cases de Matamargó, les cases de turisme rural Cal Fuse i Masia Catalana segle XIX, l’hotel B&B Sallent, els restaurants Casal de Castelltallat i Gaià i l’spa Temps d’Spa. Pel que fa al programa Biosphere, han rebut l’acreditació spa Temps d’Spa i el celler El Molí Collbaix.
El programa PIT connecta als agents turístics més actius i implicats de la comarca, tant públics com privats, convertint-los en prescriptors del territori i en un punt de contacte del turista amb la realitat local. A més, el programa serveix als agents per ser centres col·laboradors Geoparc i conèixer el relat turístic vinculat a aquest. Biosphere, per la seva banda, és un distintiu de qualitat que treballa en la millora de la destinació a través del treball col·lectiu: formació, tallers, manuals, compromís, valors de la destinació, millora contínua, etc., tenint en compte la sostenibilitat, buscant l’excel·lència i incorporant criteris de millora de la competitivitat aliniats amb els agents de promoció turística.
L’acte de lliurament dels certificats es va celebrar aquest dimarts al matí al monestir de Santa Cecília de Montserrat, gràcies a la col·laboració del Patronat de la Muntanya de Montserrat i el Monestir de Montserrat. Després de l’acte, els assistents van poder fer una visita per aquest espai excepcional que uneix art, cultura, història i espiritualitat. Aquesta església romànica, restaurada entre els anys 2013 i 2015 per la Diputació de Barcelona i embellida amb l’art de Sean Scully, és un exemple de patrimoni arquitectònic convertit en producte turístic del més alt nivell.
Durant l’acte la presidenta de Bages Turisme i del Consell Comarcal del Bages, Estefania Torrente, va destacar el compromís dels agents públics i privats en l’impuls turístic de la destinació Bages-Geoparc. Torrente va afegir que aquests programes “són estratègics per al territori, ja que permeten millorar la competitivitat de les empreses del sector i posicionar-lo a nivell nacional i internacional sota el paraigües de la destinació “Paisatges de Barcelona”.