Sara Casajuana Costa
(Tècnica)

93 693 03 68
[email protected]

Servei d’Oficina Tècnica d’Acció Comunitària Inclusiva
(OTACI)

93 693 03 68
[email protected]

Nadia Abarkan Barreda
(Tècnica)

93 693 03 68
[email protected]

Sonia Piquer Marxuach
(Administrativa)
93 693 03 68
[email protected]

Magdalena Jiménez Segura
(Administrativa)

93 693 03 68
93 693 03 98
[email protected]

Hajar El Amrani Belkacmi
(Auxiliar Administrativa)
Programa Treball i Formació

93 693 03 78
[email protected]

De 9 a 14 h (de dilluns a divendres).
De 16 a 18 h (dilluns, a excepció període comprès dintre el 15 de juny i el 15 de setembre).

L’Observatori és  un instrument de coneixement de la realitat social de la comarca del Bages, i que té com a objectius principals:

  • Conèixer i avaluar la situació i l’evolució de les condicions de la vida de la població, la realitat dels diferents col·lectius i l’evolució dels fenòmens i processos socials que afecten en la qualitat de vida de les persones i la cohesió social del Bages.
  • Difondre i compartir coneixement amb la ciutadania, les entitats i associacions, i amb el col·lectiu professional-tècnic, directiu i polític.
  • Donar suport a la planificació i a la presa de decisions, a través de l’Oficina Tècnica per l’Acció Comunitària Inclusiva (ACI) del Bages.

L’aportació de valor de l’observatori no és només el recull de dades i informes, que també, sinó com aquestes es fan servir en la presa de decisions per afavorir la cohesió social i reduir l’exclusió social a la comarca.

Des de l’Observatori Social de l’Exclusió Social del Bages es farà un informe anual que es farà públic als ens locals, entitat i ciutadania. El document ha de permetre identificar els principals factors generadors d’exclusió, detectar quina població es troba en major vulnerabilitat i risc, i també, observar i analitzar quines són les accions que, tant des de l’àmbit públic com privat, es duen a terme per promoure una major inclusió.

L’Observatori amb la finalitat d’apropar-se a la realitat social de la comarca, en termes d’exclusió-inclusió, ho fa creant:

  • Un espai d’intercanvi de dades i informacions entre tots els agents implicats.
  • Un espai de reflexió i debat sobre la realitat social del Bages.
  • Documents de referència per a la planificació de l’acció.

Informe de Vulnerabilitat Social

El Servei d’Inclusió Social i Convivència del Consell Comarcal del Bages publica enguany el primer Informe de Vulnerabilitat Social al Bages, que proporciona informació sobre l’exclusió social a la comarca. Aquest informe és un dels resultats de l’Observatori de l’Exclusió Social.

L’informe pretén oferir una reflexió estratègica i proposar accions per detectar noves problemàtiques i situacions d’exclusió, identificar àrees de millora en la lluita contra l’exclusió social, així com afavorir el treball transversal i coordinat en problemàtiques complexes, entre d’altres: envelliment, benestar emocional, cohesió social, etcètera.