L’Ajuntament de Manresa i el Consell Comarcal del Bages han organitzat la taula rodona PROJECTES+65 en la qual diverses personalitats de Manresa i el Bages conversaran sobre els seus projectes i la seva experiència un cop tancada la seva etapa laboral, en camps molt diversos. En la taula hi prendran part Joan Morros Torné, Conxita Olivé Ramon, Sebastià Catllà Calvet, Joan Jorge Sánchez i Fina Farrés Arderiu, acompanyats de Salvador Redó Martí com a moderador. A més, la regidora de Drets Socials i Persones Grans de Manresa, Mariona Homs Alsina, obrirà l’acte, i el clourà la consellera comarcal de Serveis Socials i Atenció Especialitzada, Lluïsa Tulleuda Lari.

Durant la conversa es reflexionarà sobre l’actitud davant dels usos i la percepció del temps un cop es deixa enrere l’àmbit laboral. Així, la taula vol reivindicar la feina i el capital social que aporten aquestes persones. També es vol reflexionar sobre l’actitud davant dels usos i la percepció del temps en aquesta etapa vital i analitzar-la com afecta individualment. Moltes persones veuen la jubilació com una etapa de descans i, en canvi altres, escullen un camí d’implicació activa, com és el cas dels integrants de la taula. Planificar l’etapa post-laboral pot contribuir a redescobrir passions o interessos i, per tant, gaudir d’una vida plena en aquesta etapa vital amb una bona salut emocional. Per això es vol debatre quin ha de ser el paper de les institucions i de les empreses a l’hora d’acompanyar a les persones en aquest procés de canvi i quins recursos que es creuen necessaris per a afrontar millor aquesta nova etapa.

L’acte es portarà a terme el dijous 17 d’octubre, a les 18 h, a la sala d’actes de la FUB 2 (avinguda de les Bases de Manresa, 1). L’entrada és lliure i gratuïta. Aquesta taula rodona forma part del programa d’actes del Dia Internacional de les Persones Grans, que compta amb actes al llarg de tot l’octubre.

image_pdfExporta a PDF