Visitar la muntanya de sal de Cardona i fer un joc de pistes pel poble, participar en una sessió de ioga al celler Oller del Mas, aprendre a elaborar vermut al celler Collbaix, recórrer a peu un dels trams més desconeguts de la Séquia, pedalar en BTT des de Montserrat fins a Manresa o fer un recorregut per les Agulles de Montserrat. Aquestes són les propostes del Festival Paisatges Barcelona que es podran fer al Bages aquest mes d’octubre. El festival, impulsat per la Diputació de Barcelona, ofereix durant els quatre caps de setmana d’octubre diferents propostes per fer a les comarques del Bages, Moianès, Osona i Anoia amb l’objectiu de donar a conèixer els seus atractius paisatgístics, patrimonials i gastronòmics.

Les inscripcions a totes les activitats poden fer-se al web https://festivaldepaisatges.loriun.com/

La primera activitat al Bages anirà a càrrec de l’empresa Cardonaevents i consistirà en una visita guiada a la muntanya de sal de Cardona i un joc de pistes pel nucli antic de la població per trobar la creu perduda dels Sants Màrtirs de Cardona. Tindrà lloc el dissabte 5 d’octubre a les 10 del matí i té un preu de 20 €.

L’endemà, diumenge 6 d’octubre, l’escenari serà el celler Oller del Mas, on es farà una pràctica de ioga de la mà d’Esencia Prana i seguidament un tast guiat de vi i vermut del celler acompanyats d’un aperitiu i tot gaudint de les impressionants vistes a Montserrat. L’activitat és organitzada per Vinea Eventos y Turismo i té un preu de 25 €.

El cap de setmana següent, el dissabte 12 d’octubre, s’ha programat una ruta a peu que sortirà des del celler Collbaix i pujarà fins al cim del turó per contemplar les vistes i conèixer la relació entre el paisatge i els vins del celler. De tornada, els participants podran elaborar el seu propi vermut al mateix celler. Es tracta d’una proposta de Slow Turisme que té un preu de 22 euros o 15 euros en cas dels menors de 15 anys.

El dissabte 19 d’octubre el Parc de la Séquia ha organitzat un recorregut a peu per un dels ramals més desconeguts de la Séquia: el de Santa Clara, un espai agrícola singular. La cloenda de l’activitat serà una visita històrica a la Casa de la Culla, centre productor de vi, on es farà un tast de vins del Bages. Aquesta activitat té un preu de 12,50 €.

El dissabte 26 d’octubre tindrà lloc una ruta guiada en BTT des de Montserrat fins a l’Oller del Mas a Manresa, on es pararà per fer una copa de vi i continuar fins a la Cova de Sant Ignasi a Manresa. L’activitat està organitzada per Rutes Sílvia Rovira i té un preu de 25 €.

Per últim, el diumenge d’octubre Marsi Guies de Muntanya proposa un recorregut a peu per les regions d’Agulles i Frares de Montserrat, les més emblemàtiques del massís si es contempla des del vessant sud. La ruta revelarà algunes de les seves perles i miradors com la font de l’Esllavissada, l’avenc dels Pouetons (el més profund de Montserrat) i la roca Foradada. El refugi d’Agulles, enclavat en una ubicació privilegiada, oferirà als participants un bon dinar per gaudir de l’entorn i refer forces abans de continuar amb els últims compassos de la caminada. Aquesta activitat té un preu de 40 € amb el dinar inclòs.

Sobre Bages Turisme

Bages Turisme del Consell Comarcal del Bages és l’ens de gestió, promoció i planificació turística del Bages que aglutina els 30 municipis de la comarca i també agents privats del sector turístic, representats per l’associació Bages Impuls. Aquest ens treballa amb el suport de la Diputació de Barcelona per posicionar el Bages com a destinació turística sostenible i de qualitat. Amb aquesta premissa, es pretén que el turisme a la comarca esdevingui una activitat econòmica que generi riquesa i alhora benestar als ciutadans i contribueixi al desenvolupament de la comarca sempre amb respecte amb el medi ambient, el patrimoni cultural i la societat.

La marca Paisatges Barcelona

Paisatges Barcelona és la marca turística  formada per les comarques d’Osona, Moianès, Bages i Anoia, sota la marca genèrica de “Barcelona és molt més” impulsada per Diputació de Barcelona en la qual també hi trobem “Costa Barcelona” i “Pirineu Barcelona”. Les comarques que conformen “Paisatges Barcelona” treballen de forma conjunta i per tal de sumar esforços porten a terme accions col·lectives de promoció i comercialització a mercats i segments més enllà del turisme de proximitat al qual es dirigeixen individualment. Entre els objectius principals de la marca destaquen la voluntat de treballar la marca de manera conjunta, posicionar Paisatges Barcelona a Catalunya i Espanya i participar en diferents accions de promoció.

image_pdfExporta a PDF