Aquest mes de juliol ha finalitzat l’obra de construcció del nou dipòsit la Paloma II d’Artés amb una capacitat de 1.250 metres cúbics d’aigua. L’actuació també ha inclòs la construcció d’una canonada que uneix el dipòsit i el nucli, d’1,39 quilòmetres de llargada, que permet millorar la pressió de l’aigua a Artés. En paral·lel, s’ha canviat l’alimentació del dipòsit de Can Vila, que ara rep l’aigua directament de la canonada que ve de Cabrianes. L’actuació, que ha tingut un cost de 850.000 euros + IVA ha comptat amb el finançament de l’Agència Catalana de l’Aigua, del Pla Únic d’Obres i Serveis de la Generalitat i de l’Ajuntament d’Artés, permetrà obtenir una major eficiència en l’explotació.

 

Més capacitat de reserva

El Servei de Sostenibilitat Ambiental i Protecció Civil del Consell Comarcal del Bages millora el sistema d’abastament d’aigua en alta Bages Llobregat, reforçant la seva capacitat de reserva, i també la reserva municipal d’Artés. El president del Consell Comarcal del Bages, Eloi Hernàndez Mosella, explica que “aquesta és una de les obres estratègiques que hem finalitzat per a la millora d’aquest sistema d’abastament juntament amb la construcció recent d’un nou dipòsit de reserva de 2.000 metres cúbics d’aigua al recinte de l’ETAP”. En paral·lel, el Consell també està perfilant la redacció d’un projecte executiu per a la construcció d’un nou dipòsit a Avinyó, de 1.400 metres cúbics. Els tres projectes suposaran una capacitat de reserva de 4.650 metres cúbics d’aigua.

 

Addicionalment, s’ha encarregat un estudi d’alternatives i avantprojecte per a la millora del procés de tractament de l’ETAP, que ha de permetre establir les bases tècniques per a la futura ampliació de la línia de tractament. I també s’està acabant la redacció d’un projecte d’adequació i millora de les instal·lacions existents. El conseller de Sostenibilitat Ambiental i Protecció Civil del Consell Comarcal del Bages, Carles Garcia Estany, destaca que “són un conjunt d’actuacions que ens permeten anar adaptant la xarxa comarcal als reptes que planteja la situació de canvi climàtic i manca de recursos hídrics amb una infraestructura digitalitzada, de qualitat i preparada”.

 

Bages Llobregat

El Consell Comarcal del Bages, per delegació dels ajuntaments, és l’ens responsable del sistema d’abastament d’aigua en alta Bages Llobregat que està en funcionament des de mitjan 2015 i dona servei a Sallent, Artés, Avinyó i Calders.

image_pdfExporta a PDF