El Pavelló d’Esports Municipal de Castellgalí ha estat l’escenari aquest matí de la 6a Trobada de Cooperatives Escolars del Bages que ha reunit més de 600 infants de la comarca. La jornada ha permès a l’alumnat de 5è i 6è de Primària de la comarca posar en comú i presentar els projectes d’emprenedoria que han treballat durant aquest curs 2023-2024 en el marc de la iniciativa CuEmE, que impulsa la Diputació de Barcelona. La majoria de cooperatives han presentat productes relacionats amb les manualitats, la decoració i el tèxtil en què l’alumnat ha treballat aspectes com l’equitat, la igualtat d’oportunitats, la solidaritat, el treball en equip i la responsabilitat social, entre d’altres. A més, part dels beneficis obtinguts es converteixen en donatius amb finalitats socials i solidàries.

 

Els alumnes d’Avinyó, Callús, Castellgalí, Manresa, Monistrol de Montserrat, Navàs, Sant Joan de Vilatorrada i Súria han presentat un total de 25 projectes cooperatius diferents. La consellera d’Educació, Dones i Polítiques d’Igualtat del Consell Comarcal del Bages, Àdria Mazcuñán Claret, ha destacat “la bona feina dels nens i nenes durant tot el curs en què avui hem pogut veure els resultats” i ha afegit “la importància de començar a treballar des de l’escola qüestions relacionades amb l’emprenedoria”.

 

En el marc de l’acte també han participat l’alcalde de Castellgalí, Cristòfol Gimeno Iglesias, i el diputat president de l’Àrea d’Educació de la Diputació de Barcelona, Joan Galiano Peralta. El programa d’emprenedoria també preveu que l’alumnat tingui l’oportunitat de vendre tot el material creat a través de les cooperatives en el marc dels mercats municipals que se celebren regularment als municipis de la comarca.

image_pdfExporta a PDF