El Bages disposa d’un document únic a Catalunya que vol fer més estreta la relació entre l’FP i les empreses del territori. La Guia de perfils professionals dels Cicles Formatius del Bages s’ha presentat públicament aquest dilluns en el marc de la jornada inaugural del primer Cicle FPempresa Bages que durant les properes setmanes divulgarà l’oferta de formació professional al territori i consolidarà els lligams entre els centres educatius i les empreses. La sessió a l’Institut Lacetània ha comptat amb l’assistència d’una setantena de persones i respon també a la voluntat de la Taula de la Formació del Bages que acull una quarantena d’agents institucionals, socials, econòmics, educatius i vol posar en valor l’oferta formativa de la comarca.
La guia és un document que detalla uns 250 perfils professionals distribuïts a través dels prop de 50 cicles de formació professional que s’imparteixen al territori. La consellera de Promoció Econòmica i Desenvolupament Rural del Consell Comarcal del Bages, Cristina Fabregat Sintes, destaca que “és un document inèdit a tot Catalunya que posem a disposició de les empreses perquè sàpiguen quin tipus de treballadors i treballadores es formen a cadascun dels estudis impartits”. En el marc de l’acte de presentació, el president executiu de l’Agència FPCAT, Fabián Mohedano, va destacar “la importància d’un document que es vol aplicar al conjunt de Catalunya”.
Activitats als centres educatius
Fins al proper 30 de novembre hi haurà una àmplia oferta d’activitats amb la col·laboració i participació dels centres de formació professional amb taules rodones, demostracions d’oficis o presentacions de projectes de col·laboració entre els centres i les empreses. En aquestes activitats se situaran les necessitats i oportunitats d’una desena de sectors productius i participaran més d’una vintena d’empreses i institucions de la comarca. Els centres participants són Institut Lacetània (Manresa), Institut Llobregat (Sallent), Escola Vedruna (Artés), Institut Castellet (Sant Vicenç de Castellet), Joviat (Manresa), Escola Montserrat (Sant Vicenç de Castellet), Escola Diocesana de Navàs i Institut Guillem Catà (Manresa).
Estudi sobre l’oferta formativa del sector de l’automoció
En el marc de la jornada, celebrada aquest dilluns a l’Institut Lacetània també s’han donat a conèixer les principals conclusions de Les necessitats formatives de la cadena de valor de l’automoció al Bages en la transició cap a la mobilitat sostenible. El document apunta la necessitat que augmenti la formació ocupacional i contínua a la comarca per donar resposta a les necessitats i demandes laborals de les empreses del sector.
Pàgina web de referència
La informació completa del cicle, la Guia de perfils professionals dels Cicles Formatius del Bages i l’estudi de les necessitats formatives de la cadena de valor de l’automoció al Bages en la transició cap a la mobilitat sostenible es poden consultar a través de la pàgina web www.formabages.cat