El sector de la indústria de l’automòbil viu una autèntica revolució que cal saber aprofitar per promoure la transformació del sector. Aquesta ha estat la idea principal sobre la qual ha pivotat el VII networking empresarial comarcal de Can Padró que s’ha celebrat aquest matí amb la participació d’una cinquantena d’agents econòmics i socials del territori. La jornada, organitzada pel Consell Comarcal del Bages, l’Ajuntament de Manresa i l’Ajuntament de Castellbell i el Vilar amb el suport de la Diputació de Barcelona s’emmarca en els projectes Suport a l’Automoció i Bages TTT (Treball, Talent i Tecnologia).
Establir aliances
El consultor especialitzat en projectes complexos M&A i reestructuracions empresarials des d’una perspectiva social, Juan José Berbel, ha explicat que “el present i el futur del sector passa inevitablement per una etapa d’aliances per part dels agents que formen part de la cadena de valor de l’automoció i la mobilitat en àmbits com la innovació, la tecnologia o el múscul financer per treballar projectes de futur i ser competitius”. El sector de l’automoció ocupa 143.000 professionals a Catalunya, compta amb 11.000 empreses, representa el 10% del PIB i és el segon sector de més pes al país.
En paral·lel, l’escriptor i conferenciant José Maria Gasalla ha exposat, en el marc de la ponència Confiant en la confiança, que “estem en moments de canvi i complexos i que cal aprendre coses que segurament no ens havíem plantejat mai”. Gasalla ha destacat que la gent necessita lideratges “però el més difícil és l’autolideratge d’un mateix i ho és perquè ens exigeix a nosaltres mateixos”.
Col·laboració publicoprivada
Les administracions que han fet possible la jornada han destacat la col·laboració publicoprivada com a element clau per a generar oportunitats i promoure el sector de l’automoció i la mobilitat sostenible. El tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Castellbell i el Vilar, Jordi Calsina, ha apuntat que “sumant esforços anirem més lluny. Cal estar desperts i fer possible l’entesa entre els diferents agents i jornades com les d’avui són una molt bona oportunitat”.
Per la seva part, la consellera de l’Àrea de Promoció Econòmica i Desenvolupament Rural del Consell Comarcal del Bages, Cristina Fabregat, ha destacat que “estem en un moment de canvi i volem que tota aquesta activitat continuï tenint protagonisme dins el teixit empresarial de la comarca i tingui un major recorregut. Això voldrà dir més oportunitats laborals per a la comarca, capacitat de retenir el talent i fer del Bages un espai referent per a tota la indústria de l’automoció i la mobilitat”.
La sessió ha acabat al migdia amb un programa d’activitats lúdiques per als participants a la sessió de Can Padró.