1. Per arribar a Menús, fes clic sobre Aparença i després sobre Menús.

2. Per treballar amb un menú, l’has de seleccionar o crear un nou. MENÚ PRINCIPAL (Main Navigation) refereix al menú general de tot el lloc web. Si l’observes, veuràs que l’ordenament en elements i subelements dels enllaços a les pàgines és totalment instintiva. Funciona per arrossegar i deixar anar (“drag & drop”).

El menú de la botiga, encara no està preparat, però és una còpia amb afegits del menú principal, quan actualitzis un enllaç o element compartit entre els dos menús, hauràs de vigilar que els canvis siguin els mateixos a cada un d’ells.

Els altres menús són específics de les àrees de serveis.

3. Aquests menús per àrees de servei es col·loquen a les pàgines d’informació sobre serveis (valgui la redundància), mitjançant un giny. Pots accedir a ginys també des d’Aparença.

4. Per crear una àrea de giny (widget) ho has de fer des d’aquest llistat superior. Clicant al botó blau inferior.

5. Per col·locar aquest tipus de menú, has de seleccionar el giny: “Avada: Vertical Menu” a l’àrea de giny que hagis creat o desitgis emplaçar-ho.

6. Després selecciona el tipus de menú que necessitis:

  • Custom Menu: et permet seleccionar una àrea de menú com les que defineixo més amunt, això és, un menú personalitzat i modificable a mà, que no llista com el Vertical Menú de forma automàtica, si no manual i permet crear enllaços personalitzats.
  • Vertical Menu: basant-se en pàgina pare/mare. Quan edites una pàgina permet seleccionar una pàgina que funciona com a pare o mare en el menú lateral, d’aquesta manera podràs organitzar una “categoria” i les seves divisions o “subcategories”. O tema principal i subtemes.

Et recomano deixar per defecte la resta de configuracions.

7. Una vegada tinguis el menú llest, vés a la pàgina d’àrea que hagis creat o editat i edita-la. Fes clic sobre Widget area.

8. I busca l’àrea de giny (Widget) que hagis creat o vulguis enllaçar. Quan guardis la pàgina, tindràs una secció d’àrea de servei o àrea o pàgina, relacionada amb un menú, amb les pàgines que hagis disposat per ser relacionades unes amb les altres.

9. Recorda que els títols del MENÚ PRINCIPAL, van sempre en majúscules (1) i els subelements sempre amb lletra capital i minúscules, de la mateixa manera que els atributs de títol (2) que no has d’oblidar col·locar, com es mostra a la imatge inferior (si no es veurà damnificada l’experiència d’usuari i el SEO).

9. Si afegeixes noves pàgines a un menú, és preferible que sigui des de Pàgines, pròpiament (3), si no vols enllaçar enllaços externs o una secció del lloc web que vulguis amb títol estàtic, fes-ho amb un Enllaç personalitzat (4). Afegir una pàgina des de la secció Pàgines, significa que es mostrarà automàticament qualsevol canvi de nom de la mateixa que s’enllaci, cosa que no passa amb Enllaços personalitzats, per això és una opció estàtica.