L’acte es farà el 7 d’abril a l’interior de la Capella Sixtina de la Muntanya de Sal

El distintiu de qualitat turística SICTED, impulsat per la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona i gestionat al Bages pel Consell Comarcal, continua sumant empreses i serveis que s’hi adhereixen. El proper 7 d’abril, Cardona acollirà el lluirament d’aquests distintius a les empreses i serveis que han superat els compromisos d’aquest programa de qualitat durant l’any 2015. A més, l’acte tindrà un component simbòlic molt important amb l’entrega del nou segell Unesco al prsident del Geoparc, Josep Canals, després de l’aprovació, per part de l’Assemblea General de la UNESCO a París, el passat mes de novembre, del nou programa oficial “Geoparcs mundial Unesco”.

Seran 35 les empreses del Bages distingides i que rebran el distintiu SICTED, una placa que poden col•locar al seu establiment i que garanteix que compleixen els requisits de qualitat que estableix aquest programa de qualitat turística. Per a aquest 2016, ja s’estan incorporporant noves empreses i establiments turístics del Bages al programa, alguns de sectors que fins ara no hi tenien representació, com els cellers.

L’acte serà el dimarts 7 d’abril, a partir de les 5 de la tarda, a l’interior de la Capella Sixtina de la Muntanya de Sal de Cardona, un entorn emblemàtic i especial, on també es farà l’entrega simbòlica del segell Unesco al president del Geoparc que ha entrat a formar part del programa de Geoparcs Mundial de l’Unesco i que, per tant, gaudeix d’un segell turístic de primer ordre.

El programa de l’acte és el següent:

• 17.00h Benvingudabde Ferran Estruch, alcalde de Cardona.

• 17.05h Entrega del nou segell Geoparc Mundial UNESCO per part de l’alcalde a Josep Canals, conseller de l’Àrea de Turisme del Consell Comarcal del Bages i president del Geoparc de la Catalunya Central.

• 17.10h “Què representa el reconeixement del Geoparc Mundial UNESCO de la Catalunya Central?”, a càrrec de Ferran Climent, director científic del Geoparc de la Catalunya Central.

• 17.35h Lliurament dels diplomes i distintius SICTED 2015, a càrrec de Miquel Forns, diputat delegat de l’Àrea de Turisme de la Diputació de Barcelona.

• 17.50h Cloenda.

• 18.00h Visita guiada a la Muntanya de Sal de Cardona.

El SICTED

El SICTED és un sistema de qualitat d’àmbit estatal que acull més de 4.000 empreses distingides. Els objectius del programa són la millora de la qualitat del servei al turista i una millora en la competitivitat de la destinació turística. El sistema es va implantar a la província de Barcelona a través de Cambra de Comerç de Barcelona i la Diputació de Barcelona. El Consell Comarcal del Bages n’és l’ens gestor des de l’any 2013.

En el marc del SICTED es treballa perquè la gestió de l’empresa a nivell intern sigui òptima i eficient mitjançant la incorporació de manuals de bones pràctiques. El programa permet millorar la qualitat dels serveis turístics de la comarca, generar contactes i col•laboracions entre les diferents empreses turístiques que hi participen i incidir en l’orientació de l’empresa envers el client i la seva satisfacció. L’adhesió al programa comporta la implementació d’un pla formatiu, l’assistència a tallers, la participació en grups de treball, l’aplicació de criteris de millora a la seva empresa i una avaluació externa en cicles anuals. El procés acaba amb l’obtenció del distintiu de Compromís de Qualitat Turística.

Comparteix

image_pdfExporta a PDF