S’han editat uns díptics que conviden tots els membres de la unitat familiar a anotar el temps que dediquen a les tasques de casa.

La campanya d’enguany del Consell Comarcal del Bages amb motiu del Dia de la Dona Treballadora, el 8 de març, vol fer reflexionar sobre la distribució i organització d’homes i dones pel que fa a la tasques de la llar, a la conciliació laboral, a la dedicació al temps d’oci… I és que segons l’IDESCAT, els homes dediquen 14,5 hores a la setmana a les tasques de la llar mentre que les dones en dediquen 28,5. Unes dades que posen de manifest que encara queda molt camí per recórrer per aconseguir una igualtat real entre homes i dones.

El Consell ha editat pòsters que s’han repartit en tots els municipis del territori, i uns díptics en què es convida als diferents membres de la unitat familiar a anotar quantes hores a la setmana dediquen a les tasques domèstiques, al treball fora de casa, a la cura dels infants i altres familiars i a les activitats d’oci. L’objectiu és aconseguir que es visualitzi el repartiment de tasques i s’obri una reflexió per aconseguir una distribució més igualitària. Cada municipi utilitzarà aquest material per organitzar les seves pròpies activitats.

A Avinyó, per exemple, s’implicarà els menuts de l’Aula Socioeducativa perquè facin una enquesta als seus pares i mares sobre els seus oficis, i posteriorment es posarà aquest material en comú. I a l’Escola Barnola es visualitzarà un vídeo sobre la igualtat i es proposarà als alumnes que facin un pòster i creïn un eslògan que posin en valor la igualtat de gènere.

A Navarcles, per la seva banda, es farà una taula rodona sobre “La dona en un món masculinitzat” en què, a través de la trajectòria de tres dones, es podrà veure les dificultats que actualment viuen les dones dins del món laboral, esportiu i polític.

El conseller comarcal d’Acció Social i Ciutadania, Albert Marañón, ha explicat que aquesta campanya vol fer reflexionar sobre “el fet que el dia té 24 hores per a tothom però homes i dones no les dediquem a les mateixes coses. En general, les dones suporten una doble jornada: una de laboral, habitualment en condicions més precàries que els homes –per la bretxa salarial o per número de contractes a temps parcial-, i una jornada de treball a la llar no remunerada”. El conseller afegeix que “cal fer reformes horàries que permetin la conciliació, però també calen canvis i conscienciació en cada un de nosaltres per avançar cap a una conciliació equitativa, en igualtat”.

Comparteix

image_pdfExporta a PDF