El director de l’Agència, Jaume Fornt, ha explicat les principals línies d’actuació en matèria d’habitatge del Departament de Governació, perquè des del Consell Comarcal del Bages es pugui donar resposta a les demandes de la comarca

El director de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, Jaume Fornt, ha exposat avui les polítiques socials d’habitatge del Departament de Governació als professionals dels serveis socials i regidors de la comarca del Bages. El Consell Comarcal del Bages assumirà a partir d’ara l’atenció a les demandes d’habitatge social dels municipis de la comarca, servei que abans s’oferia des de l’Oficina Local d’Habitatge de Manresa.

Fornt ha explicat amb quines eines compten els ajuntaments per evitar l’exclusió social residencial i per poder garantir la permanència de les famílies amb dificultats econòmiques en el seu habitatge. A més de detallar els instruments normatius, que tenen una incidència directa en la capacitat dels ens locals per optar a un parc més gran d’habitatge de lloguer social, el director de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha explicat totes les tipologies d’ajuts, especialment aquells que estan destinats a famílies en situació d’emergència habitacional, així com el funcionament de la mesa d’emergències.

La jornada, que ha tingut lloc a la seu del Consell Comarcal del Bages, ha comptat amb l’assistència d’unes 50 persones, majoritàriament tècnics municipals de la comarca. El director de l’Agència de l’Habitatge, Jaume Fornt, ha estat acompanyat de la cap de l’Àrea d’Assessorament sobre el Deute Hipotecari, Sílvia Grau, i el director de Programes Socials de l’Habitatge, Joan Batlle.

Comparteix

image_pdfExporta a PDF