Aquesta és una de les dades que es van donar en la presentació del Pla de seguretat al Consell de la Gent Gran del Bages
L’assemblea també va reelegir Joan Cals com a representant del Bages al Consell de la Gent Gran de Catalunya

El Pla Integral de Seguretat per a les persones grans 2015-2018, elaborat per la Generalitat de Catalunya, ha estat presentat a la darrera assemblea del Consell de la Gent Gran del Bages. Aquest pla aposta per la prevenció i tracta els riscos de seguretat per a les persones grans des d’una perspectiva global. Algunes de les xifres més destacades que s’han donat és que, arrel d’una enquesta a persones grans per conèixer si han estat víctimes d’incidents amb persones properes, se’n desprèn que de cada 10 fets que es consideren socialment i policialment denunciables només se’n denuncia un.

La ponent, M. Àngels Vila, cap del Gabinet de Seguretat de la Direcció General d´Administració i Seguretat del Departament d’Interior, ha insistit que cal que es prengui consciència dels drets de les persones grans i que hi ha actituds i actes que no s’han de tolerar sota cap concepte. Vila ha explicat diverses actuacions que s’estan portant a terme per millorar la seguretat de la gent gran, com una aplicació mòbil per connectar amb el 112 en cas d’emergència, un qüestionari policial d’avaluació del risc per a les persones grans víctimes de violència domèstica, realització d’enquestes de seguretat pública a Catalunya per conèixer la victimització de les persones grans, col·laboració amb la Fiscalia perquè hi hagi una Fiscalia específica per a les persones grans, etc.

D’altra banda, l’assemblea del Consell de la Gent Gran del Bages també ha servit per ratificar Joan Cals com a delegat de les associacions de Gent Gran del Bages al Consell de la Gent Gran de Catalunya; i per escollir els delegats que formaran part de la Comissió comarcal postcongressual del 7è Congrés Nacional de la Gent Gran.

Aquest congrés va ser el primer que va establir la creació de comissions de  seguiment sobre els acords que s’hi havia pres.

Comparteix

image_pdfExporta a PDF